Top of Page

Винятковий дозвіл на в'їзд у США - Waiver

Кваліфіковані юристи нашої компанії допоможуть Вам розібратися у Вашій ситуації та з'ясують підстави винесення заборони на в'їзд у США, встановлять можливість отримання виняткового дозволу на в'їзд до Сполучених Штатів (Waiver), а також забезпечать повну юридичну підтримку на всіх етапах цього процесу.

Неімміграційні дозволи на в'їзд (Non - Immigrant Waivers)

Імміграційне законодавство США надає можливість особам, яким встановлена заборона на в'їзд у Сполучені Штати, отримати неімміграційний дозвіл на в'їзд (Non - Immigrant Waiver) з метою роботи, туризму або відвідин родичів / друзів, з питань бізнесу та ін. У всіх цих випадках Заявнику необхідно представити обгрунтовані докази наміру повернутися в країну свого громадянства після закінчення терміну перебування на території США.

Можливість отримання waiver безпосередньо залежить від тяжкості та терміну давності вчиненого злочину або імміграційного порушення. При винесенні рішення про можливість надання waiver, консульський офіцер посольства США оцінює такі фактори:

  • тяжкість раніше вчиненого злочину або імміграційного порушення;
  • давність раніше скоєного злочину або імміграційного порушення;
  • потенційну загрозу інтересам США, яку може становити Заявник;
  • мету поїздки та її відповідність інтересам Сполучених Штатів.

У разі скоєння тяжкого злочину протягом одного - двох років, що передують подачі клопотання про надання виняткового дозволу на в'їзд до США, Заявникові може бути відмовлено. В той час як злочин, скоєний більш ніж десять років назад, імміграційне порушення може бути визнано простимим і клопотання про надання виняткового дозволу на в'їзд до Сполучених Штатів може бути схвалено.

Імміграційні дозволи на в'їзд (Immigrant Waivers)

В Законі про імміграцію та натуралізацію США існує досить широкий перелік підстав, за наявності яких небажаний іноземний громадянин може клопотати про надання йому виняткового дозволу на в'їзд до США (Waiver):

  • наявність тісних сімейних зв'язків у Сполучених Штатах;
  • загальний термін проживання в США і початкова дата, з якої ця особа проживала в країні;
  • вагомі докази того, що у разі не допуску цієї особи в Сполучені Штати, її положення або положення її родичів, що проживають в США, значно погіршиться;
  • наявність тривалих ділових та робочих зв'язків у Сполучених Штатах;
  • наявність майна на території США;
  • минулі заслуги перед Сполученими Штатами або американським суспільством.

При встановленні можливості отримання небажаним іноземним громадянином виняткового дозволу на в'їзд, враховується сукупність позитивних і негативних наслідків, які можуть виникнути в разі допуску цієї особи в США.